понедельник, 2 апреля 2018 г.

  Січень 2018 року в Спаській сільській бібліотеці розпочався літературними посиденьками «Мої бібліотечні фантазії».
  Рибакіна Марія – презентувала членам бібліотечного гуртка свою нову  «фантазію», яку назвала «Нічна прогулянка біля бібліотеки».
  

Якось мій друг вголос розмірковував над тим, що бібліотека йому завжди здавалася закладом незвичайним, не таким як інші. І навіть думалося, що вночі там теж щось відбувається.
  Ми посміялися і вирішили перевірити свої припущення. Дочекалися темряви, пішли до бібліотеки, зазирнули у віконце і відкрили рота від несподіванки і подиву. Там за столом сиділа старенька бабця і читала книжку про Бабу-Ягу. Придивившись ми побачили, що читачка схожа на літературну героїню, а поряд примостився чеширський кіт. Під самою стелею в веселому танку бавилися різнокольорові метелики, а по долівкі снували туди-сюди різні казкові тварини.
  От тут ми з товаришем зрозуміли, що то ожила казка «В гостях у Бабусі-Ягусі».
  Ночні пригоди довели те, що вночі герої книг виходять до бібліотечної кімнати і хозяйнують – хтось читає інші книги, а дехто грає в різні ігри, як звичайні дітлахи.
  Голова Баби-яги почала повертатися і всі, хто був там стали вглядатися на вхідні двері. І несподівано там зявилися страшні монстри. Всі хто там був пострибали на сторінки своїх книг і почали  ховатися на книжкових малюнках.
  Ці страшні монстри хотіли вкрасти малюнки з книжок – вони вважали, що діти не люблять книги без малюнків і не стануть читати. Але ми з товаришем почали вигукувати і переказувати романи, оповіді книжок без малюнків і тим довели,що ті, хто любить читати водять дружбу з книгою не за ради гарного малюнку, а заради цікавої розповіді.
Монстри були шоковані і від люті лопнули та щезли.

З того часу ми іноді зазираємо в сутінках до вікна бібліотеки. Аж раптом комусь із улюблених героїв потрібна допомога! А ще ми вивели формулу порятунку книжок – не ігнорувати книги без малюнків, а спосити її чому цікавому і корисному вона хоче нас навчити і тоді ніколи не буде місця дял монстрів у книжковому помешкані. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий