вторник, 25 октября 2016 г.


7.10.16. бібліотекар і вчитель Молдованенко С.С. організували практичну роботу з ремонту «хворих» книг «Береги свою библиотеку, ведь другой похожей нету!». Таку роботу ми проводимо кожного року. І діти, і їх батьки охоче приймають участь у ремонті книжок. Але цього разу ми зробили ремонт книг + вікторина: «Впізнай казку із хворої книги».
Бібліотекар загадує загадку, за якою діти і вчитель визначають книгу, де мешкає літературний герой. Разом «лікуємо хвору книгу» і тоді казкова істота може повертатися до своєї домівки!
1.    Цей дім ніхто не будував,жити в ньому мали право лише пять братів, але в скрутну хвилину помістилося майже все лісове царство? (Рукавичка)
2.    Красень-чоловік в повному розквіті сил. Має те, що ви, чоловіки, не маєте. Любить те, що ви, чоловіки, не всі любите. Високо літає, але низько ніколи не падає. Він – ненька, друг, привид та джентельмен одночасно.  (Карлсон).
3.    Не бик, а реагує на червоні чоботи. Не вірлинське радіо, але любить обдурити. Не жінка, але заставила газду всіх із хати вигнати. Улюблене дерево – клен. Має схильність до шантажу і погроз, та побоялась знаку на тілі – і на цьому історія завершилась.  (Коза-дереза).
4.    Мандрував дорогами, все своє коротке життя співав пісні, вважаючи себе невловимим, та, врешті, пісня його обірвалась на півслові. (Колобок).
5.    Він сидів у бочці, як Діоген, і тремтів за своє життя. А потім, дякуючи тому, що було в цій бочці, став повелителем, бо відрізнявся від усіх. Як називається герой цієї казки і хто автор. («Фарбований лис», І. Франко).
6.    Він був скалічений, пережив морську мандрівку, біди, побував навіть у рибячому шлунку. Його любила служниця Терпсіхори – богині танцю. В чому причина його каліцтва?  (Олов'яний солдатик).
7.    Коли годинник б'є 12 разів, багатство перетворюється на бідність і можна загубити те, що принесе потім щастя. Хто і що загубив?  (Попелюшка, туфелька).
8.    Розв'яжіть логічний ланцюжок: життя – золото, золото – мовчання, мовчання – запорука успіху, успіх – в кропиві, кропива – на пір'ї, з пір'я – тіло. Тут і казці кінець…  (Дикі лебеді).
9.    Шановні математики! Вам відоме ім'я прославленного математика Льюїса Керролла. Він популярний не лише в математичних кругах, бо відкрив одну нову країну, яку? (Країна чудес Задзеркалля).
10.                        Ви вірите у дитяче кохання? А воно може подалати багато перешкод. Власне, перешкоди долала вона, а він ніяк не міг скласти одне слово. Назвіть імена персонажів цієї відомої казки і те слово. (Кай і Герда, «Снігова королева»).
Бібліотекар: життя книжки було сповнене небезпеки. Ці творіння гинули під час пожеж, повеней, воєн. Коли наближалися вороги, люди забирали з собою не тільки хліб і воду, а й книжки. Вони зміцнювали дух, утішали, вселяли надію.
  Кожна книжка в житті людини пам'ятна як перша любов.



Комментариев нет:

Отправить комментарий