вторник, 25 октября 2016 г.

У діяльності  бібліотеки - філії важливе місце посідає популяризація краєзнавчої літератури.
  Добре сприймаються користувачем книжкові виставки, тематичні полички, які оформлюються з використанням предметної атрибутики (вишивка, гончарні вироби, дитячі поробки, що імітують історичні побутові речі наших пращурів).
 У вересні цього року наша філія оформила книжкову виставку та провела тематичний огляд літератури «Відкрий для себе рідний край».
Перший розділ виставки: «Туристичними стежками мого краю» нагадав присутнім історію села Спаське; заочна подорож історико-пізнавальним маршрутом відкрила історичну правду та легенди  міста Татарбунари, а заочний екскурс до історико-краєзнавчого музею розказав не тільки про те, що у 1821 році проїздом у Татарбунарах був О.С. Пушкін, а й про те, що по землі Татарбунарщини ступала нога відомого полководця, князя-генерала-фельдмаршала М.І. Кутузова.
Другий розділ: «Села на карті району» продовжив розповідь про історичні цікавинки та історико-культурне різноманіття сел нашого району:
-        Православний храм в с. Спаське
-        Легенда про джерело (с. Баштанівка)
-        Чорне обвуглене дерево (легенда про с. Вишневе)
Третій розділ: «У вінку духовної краси Татарбунарщини».
Тут представлена поетична Татарбунарщина, яка об’єднала в собі творчість як уже відомих поетів так і поетів-аматорів нашого району. До уваги читачів збірники віршів Г. Лисої («Доля», «Свеча», «Слово – не птах…»); збірка пісень Володимира Сисоєва «Співуче серце»; збірник «Поетична Татарбунарщина».
  Читачі (Ляміна Катерина, Воробйова Катерина, Рябоконь Алла, Бабині на Марія) декламували вірші, які їм подобаються і прийшли однієї думки, що поезія наповнює людське життя яскравим змістом.
Також із великим зацікавленням було переглянуто книгу Б.М. Байлука «Мир моего творчества», творчі роботи (на фотознімках) народного майстра Татарбунарського краю.
Краєзнавча робота у сьогоднішній бібліотеці нерозривно зв’язана з екологічним вихованням. Тому краєзнавчий аспект знайшов розкриття у четвертому розділі: «Збережемо для нащадків» (заповідні території Татарбунарщини).

Комментариев нет:

Отправить комментарий